Hooli, märka, reageeri

Täpsemalt ühingust
Liitu siin!

Tere tulemast!

Kui olete huvitatud naabrivalve sektori loomisest oma kodukohta, siis rohkem infot ja vastused esmastele küsimusetele leiate siit, naabrivalve kodulehelt. Aitäh, et külastate meie kodulehte!

Kellele?

Naabrivalve on suunatud piirkondadele, kus elanikud soovivad oma naabruskonnas vähendada kogukonna toel kuritegevust. Tegemist on ennetamisstrateegiaga, mis on mõtestatud kui kollektiivse kaitse tegevus avalikes huvides. Oma olemuselt ei keskendu naabrivalve üksiku majapidamise kaitsele, vaid on ennekõike suunatud kohaliku kogukonna turvalisuse suurendamisele.
Loe veel

miks?

Naabrite koostöö on piirkonna turvalisuse nurgakivi. Naabrivalve abil on lihtsam naabritega tuttavaks saada, nii on kergem märgata võõraste kahtlast tegevust. Naabrivalve plakatid ja kleebised eristavad teie piirkonna ja teevad teie tegevuse nähtavaks ka teistele.
Loe veel

Kuidas?

  1. Naabrivalvega alustamise eelduseks on piirkonna elanike ühine huvi naabrivalve tegevuste vastu
  2. Soovitame korraldada elanike kokkusaamise ja kutsuda naabrivalvest rääkima ühingu esindaja
  3. Naabrivalvega liitumise soovi korral tuleb elanikel valida endi hulgast sektori vanem
  4. Piirkonnas tuleb kokku koguda naabrite kontaktandmed ja edastada need ühingule
  5. Ühing valmistab ette koostöölepingu ja kasutatavad materjalid
  6. Kirjutatakse alla neljapoolne (naabrivalve sektor, politsei, kohalik omavalitsus ja MTÜ Eesti Naabrivalve) koostööleping
  7. Sektori liikmed saavad naabrivalve infomaterjalid, plakatid ja kleebise.
Loe veel
guy with house

Naabrivalve kaardil

Siit saate näha kus täpselt naabrivalve juba toimib. Selleks, et avada mõni konkreetne piirkond, kliki palun Eesti kaardile
map